
Du behöver:
25 g jäst
5dl. ljummet vatten
2 tsk. salt
2 msk rapsolja
1-2 finrivna morötter
3 dl fint rågmjöl
7-8 dl manitoba cream (mjöl)
1dl havregryn
Garnering:Pumpafrön
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt ljummet vtn.,blanda tills jästen löst sig.
Tilsätt salt,olja,rågmjöl,havregryn,morötter och manitoba,lite itaget.
Blanda ihop allt och kör 5-10 minuter i maskin,
så det bildas glutentrådar.
Låt degen jäsa under bakduk i en timme.
Dela degen i ca. 20 bitar ,forma till runda bollar.
Lägg på bakplåtsklädd plåt ,jäs under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över pumpafrö.
Grädda bröden mitt i ugnen 10-13 minuter.
Låt dom svalna på plåten.
