
Botten:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
100 g smält smör
¾ dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
4 - 5 jordgubbar i skivor, färska eller frysta
Vit chokladmousse:
1 ½ dl vispgrädde (ovispad)
250 g vit choklad, grovhackad, Odense
½ dl florsocker
2 msk vatten
3 äggulor
1,5 msk gelatinpulver
3 ½ dl vispgrädde (vispas)

Gör så här:
1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och kakao. Blanda ihop salt, bakpulver och vetemjöl. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form, 20–23 cm i diameter, med löstagbar kant (storlek beroende på hur hög tårta du vill ha). Klipp en bred remsa av ett bakplåtspapper och klä kanten med det. Låt kanten sticka upp några centimeter så smeten får plats om kanten är låg. Bred ut smeten i formen.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Den bör vara fast men lite lätt kladdig i mitten. Låt den kallna i formen.
4. Lägg de skivade jordgubbarna på chokladbottnen.
5. Vit chokladmousse: Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen i en skål och rör om till en slät smet.
6. Koka upp socker och vatten, stäng sedan av plattan. Tillsätt äggulorna samt gelatinpulver och vispa kraftigt med en elvisp till en krämig smet.
7. Vispa grädden lätt fluffig, men vispa inte för hårt.
8. Rör försiktigt ihop de tre olika smetarna i en bunke försiktigt.
9. Bred ut moussen över chokladbottnen. Ställ kakan i frysen ett par timmar tills den är genomfrusen. Ta fram tårtan ca 20-25 min före servering och ät kakan när den är på gränsen till att ha tinat. Förvara kakan i frysen. Garnera med jordgubbar och annat gott om du vill. Jag valde att dekorera med choklad macarons och jordgubbar.